Böcker

Fejkmaten

Av Ann Fernholm
“Maten vi köper har helt förändrats  Råvarorna bryts ner till sina minsta beståndsdelar. Det vi köper har blandats med förtjockningsmedel, färgämnen och aromer och har fått ny form och konsistens i en säljande förpackning men med sämre näringsinnehåll”

Läs mer om boken här och här.

Hör Ann Fernholm berätta om den ultraprocessade maten här. . . . .


Editing Humanity

The CRISPR Revolution and the
New Era of Genome Editing

Av Kevin Davies
“One of the world’s leading experts on genetics unravels one of the most important breakthroughs in modern science and medicine.”

Läs mer om boken här.


Hoppets anatomi

Om förväntanseffekter & placebo

Av Karin Jensen
Hur kan en till synes verkningslös behandling kan påverka en sjukdom positivt. Varför kan sockerpiller fungera lika bra som smärtstillande medicin? Varför kan låtsaskirurgi göra patienter nöjda? Och hur kan en märklig ritual före en tävling höja elitidrottarens prestation?

Läs mer om boken här.


Europas mödrar

Av Karin Bojs
Var det kanske kvinnorna som en gång domesticerade varg till hund. Och kanske var det så att det äldsta skriftspråket i världshistorien – i så fall äldre än sumerernas kilskrift – uppstod redan för sjutusen år sedan i den så kallade Vincakulturen.

Läs mer om boken här.


Virusvarning

Henrik Ennart & Gunilla von Hall
”Virusvarning” Om högrisklabb, fladdermöss och bioterrorism” Virusvarning handlar om den okända världen av biologiska högrisklabb och granskar hur människans intrång i naturen kan orsaka framtida pandemier och geopolitisk kamp.

Läs mer om boken här och här.