Interaktiva sidor

Icell är en enkel 3D-översikt över olika celltyper. Finns i en webbversion och som app till Android och iPad/iPhone.  De förklarande texterna i apparna är dock tyvärr mycket små.

Utah.edu är inriktad på genetik, cell- & mikrobiologiska processer. Innehåller mycket bra beskrivningar, animationer och interaktiva övningar.

Amazing Cells är en mycket bra webbresurs som innehåller beskrivningar, animationer och interaktiva övningar för olika funktioner i celler.

Innerbody är en mycket bra och utförlig webbplats med detaljerade interaktiva anatomiska bilder och förklarande texter på engelska.

Din kemi heltäckande med texter på svenska, bilder och animationer som utförligt men ändå enkelt och lättfattligt förklarar kemin i människokroppen, när det gäller hälsa och i naturen och mycket mer.

AnatomyLearning – 3D Atlas Gratis och bra anatomisk övningssida på engelska. Finns även att ladda ner som Android och iOS app. Klicka på “Open on browser (WebGL)” och därefter på bokikonen uppe till vänster för att komma till val av organsystem, skrolla ner för att se och välja mellan alla olika organsystem.

THE BIODIGITAL HUMAN du behöver skapa ett konto för att använda den här sidan.

Anatronica – 3D Bra anatomiprogram för PC och Mac och som app för Android och iPad. Tidigare fanns en gratisversion men numer endast betalversion (19,95USD) med fördjupad information om alla delar av kroppen, organsystem mm.

Virtual Cell Animation Collection är en utmärkt sida för korta animerade beskrivningar av olika biokemiska förlopp i cellen. Finns i en webbversion och som app till iPad/iPhone men ny programvara verkar nu behöver laddas ner för att använda sidan.